PRESS

OBAVIJEST ZA MEDIJE 15.8.2023

Udruga More bez plastike koja se od 2019. godine bavi sa poticanjem smanjenja onečišćenja mora i obale te podizanjem svijesti o važnosti zaštite mora i aktivnog sudjelovanja u ekološkim akcijama u 2023. godini nastavlja sa projektom “Plus 3” uz donaciju UNIQE osiguranja d.d. 

U okviru projekta naši volonteri preko godine skupe oko 500 kg plastičnog otpada po vrlo teško dostupnim obalama otoka u Nacionalnom parku Kornati. 

Ove godine smo u prvoj fazi projekta na šest lokacija u Nacionalnim parkom Kornati skupili 194 kg plastičnog otpada koji je u suradnji s Nacionalnim parkom pravilno recikliran. U drugoj fazi projekta naše ekološke akcije planiramo i u Parku prirode Telašćica.

Naš rad ove godine predstavljamo i izložbom “Radost života u moru plastike” u kojoj na zabavan način upozoravamo na važnost zaštite mora. Izložba će biti postavljena u Parku prirode Telašćica, u Interpretacijsko edukacijskom centru Grpašćak, a otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 21.8. 2023 u 13 sati.

Dodatne informacije možete dobiti putem elektroničke pošte na info@nomoreplastics.eu ili na broj telefona +385 091 6103 209.

Pozivamo sve zainteresirane da se nam se pridruže.